Home > Heating

Warmtepompboiler voor sanitair warm water

All in one systeem voor energiezuinig baden en douchen

Met een boiler met geïntegreerde warmtepomp kunt u het hele jaar door van sanitair warm water genieten met een hoger rendement dan eender welke HR gas- of mazoutketel. Een warmtepompboiler verbruikt bovendien 60 tot 70 % minder elektriciteit dan de klassieke elektrische boilers. Als ‘stand alone’ systeem voor sanitair warm water is deze boiler perfect complementair met de lucht/lucht en lucht/water warmtepompen , maar ook met elke klassieke cv-verwarming. Verschilende types zijn bovendien voorzien van een aansluiting voor een zonthermisch systeem.

diagramenergiezuinig

Goed voor het milieu en uw portemonnee

De boiler voor sanitair warm water met geïntegreerde warmtepomp is bijzonder energiezuinig. De warmtepomp onttrekt nl. warmte aan de omgevingslucht. Deze lucht wordt aangezogen door een ventilator die de lucht door een warmtewisselaar met een koelmiddel geleidt. Hierdoor ontstaat er een gas dat na compressie tot 85°C opwarmt. Met behulp van een 2de wisselaar wordt deze warmte doorgegeven aan het water in de boiler. Dat kan tot 70°C verwarmd worden terwijl 2/3 van de energie die hiervoor nodig is uit de lucht onttrokken wordt. Door de ingebouwde warmtepomp levert een boiler meer dan 3 maal zoveel energie dan de elektriciteit die wordt verbruikt. Met een COP* van respectievelijk 3,49 en 3,6 is de rekening vlug gemaakt: een warmtepompboiler verbruikt 60 tot 70 % minder elektriciteit dan een conventionele boiler.

*Coefficient of Performanc is de verhouding tussen de verbruikte elektriciteit en de afgegeven energie onder de vorm van warmte.

Van Opstal Klimaat
Sint-Lenaartseweg 162 - 2990 Loenhout
Tel: +32 (0)3 667 67 60
Fax: +32 (0)3 667 67 59