Home > Ventilation

Transporteren van lucht

Er bestaan verschillende soorten leidingen die elk hun voor- en nadelen hebben. Zo zijn er onder andere de spiraalgefelste kanalen die vrij goedkoop zijn maar dikwijls een meerprijs naar afwerking met zich meebrengen. Niet iedereen is bereid om te werken met valse plafonds en een aantal omkastingen in zijn woning. Het grote voordeel van deze kanalen is dat ze een gering drukverlies hebben.

flex1 flex2 flex3

Flexibele leidingen zijn ook een oplossing maar daar moeten de afstanden en vooral de bochten beperkt worden om niet al teveel drukverlies op te bouwen. Hierdoor krijgen we ook vaak een wirwar van leidingen die vaak moeilijker weg te werken is.

Instortkanalen die in de chapelaag of in het beton worden gestort zijn een eenvoudige oplossing en bieden bij juist gebruik en ontwerp vaak een ideale oplossing voor het wegwerken van het leidingsysteem.

instort1 instort2 insstort3

Met een goed ontworpen combinatie van rechthoekige metalen instortkanalen en flexibele leidingen is het mogelijk, om zonder teveel compromissen te moeten sluiten met andere technieken, het gehele ventilatiesysteem verantwoord weg te werken in de woning.

  instort5  instort7instort4 instort8 instort9 instort10 instort11 instort12

Van Opstal Klimaat
Sint-Lenaartseweg 162 - 2990 Loenhout
Tel: +32 (0)3 667 67 60
Fax: +32 (0)3 667 67 59